‼️ Кірбі: У Росії – значні втрати під Авдіївкою, командири страчують солдат, бойовий дух низький

Джерело:  Цензор.НЕТ| Новини України та світу, війна та аналітика

‼️ Кірбі: У Росії - значні втрати під Авдіївкою, командири страчують солдат, бойовий дух низький

‼️ Кірбі: У Росії – значні втрати під Авдіївкою, командири страчують солдат, бойовий дух низький

Координатор із питань стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі в четвер поділився американською оцінкою ситуації зі спробою російського наступу на сході України.

Американський посадовець зазначив, що наступ РФ здійснюється на кількох напрямках, зокрема в районах Авдіївки, Лиману та Куп'янська, й не був несподіванкою, оскільки США спостерігали зосередження російських сил у районі. Водночас Збройні Сили, зокрема й завдяки американській допомозі, "змогли втриматися і тримають оборону".

Він застеріг, що Росія, ймовірно, продовжить спробу наступу в районі Авдіївки та "може досягти певних тактичних успіхів" у найближчі місяці. Але здійснюється це за рахунок "тисяч" російських військових, яких кидають у бій без належної підготовки й із низьким бойовим духом.

"У нас є інформація, що російські військові фактично страчували солдатів, які відмовлялися виконувати накази. Ми також маємо інформацію про те, що російські командири погрожують розстрілювати цілі підрозділи, якщо ті намагатимуться відступати під вогнем української артилерії", – додав представник Білого дому.

@censor_net| Ми у Facebook та Twitter