‼️Україна починає мати проблеми з Євросоюзом – Reuters 🇪🇺Готуючись до саміту лідерів держав ЄС 14-15 грудня в Брюселі

Джерело:  ЗАКРИТА ЗОНА

‼️Україна починає мати проблеми з Євросоюзом – Reuters

🇪🇺Готуючись до саміту лідерів держав ЄС 14-15 грудня в Брюселі, європейські чиновники говорять про проблемність "українського питання" у дискурсі блоку.

💰 План Єврокомісії виділити Україні додаткові €50 млрд з бюджету Європейського Союзу не знайшов одностайної підтримки.

👥 Початок офіційних переговорів про вступ України в ЄС поки також під сумнівом. Джерела Reuters попереджають про бажання кількох голів європейських держав відкласти обговорення українського членства до весни 2024 року.

⁉️Серед європейських чиновників також є побоювання щодо готовності США дотримуватися своїх зобов'язань перед Україною у довгостроковій перспективі.

🔴 Якщо перенесення початку перемовин має лише психологічний вплив, то зрив фінансової допомоги, яка закриває дірки в бюджеті, може призвести до колапсу. Тому, зараз потрібні спільні дипломатичні зусилля і влади, і опозиції на всіх проблемних напрямках від Будапешта до Братислави і далі. Проте, влада наразі відверто і демонстративно порушує демократичні традиції парламентаризму, що дає лише додаткові аргументи скептикам і опонентам України всередині Євросоюзу.

@zakrytazona

‼️Україна починає мати проблеми з Євросоюзом - Reuters

🇪🇺Готуючись до саміту лідерів держав ЄС 14-15 грудня в Брюселі
Senior EU official channels increasing gloom over Russia's war in Ukraine – Reuters
A European Union decision next month to launch membership talks with Ukraine is "at risk" and there is no agreement in the bloc to grant Kyiv a further 50 billion euros ($54 bln) in aid, a senior official said on Friday.