Продовження. Початок у попередньому дописі Чи щось добре треба зробити, чи від злого здержатися, Божа воля надівсе&#33

Джерело:  УГКЦ Харків

Продовження. Початок у попередньому дописі

Чи щось добре треба зробити, чи від злого здержатися, Божа воля надівсе! Завжди, в кожній речі, і тільки з любови до Бога. В цім буде Божа слава і наше спасіння.

Коли Марія замешкала при Божім храмі, то з великим піднесенням духа й захопленням почала виконувати обов’язки посвяченої Богові дівиці. Щодовше перебувала при храмі, то краще з усього вив’язувалася. На молитві і при праці, в спільнім житті з подругами і старшими, при їді і в час спочинку Марія завжди пам’ятала на Божу присутність і з великої любови до Бога старалася в усім йому подобатися. її життя, навіть у часі прикрих переживань і гірких досвідчувань у пожитті з людьми, що не були такі добрі, як Вона, було наче однією безперервною піснею: Величає моя душа Господа! Постійне наставлення душі Марії в часі її щоденного життя при храмі було завжди одне: Божа воля, з любови до Бога, щоб йому в усім подобатися! Найкращою виявою такого настрою Маріїної душі та її беззастережного з’єднання з Богом був її надзвичайний обіт дівицтва. Боже, я люблю Тебе надівсе і навіки бажаю бути тільки Твоя! Це було найкраще слово в часі життя в храмі.

Життя Пресв. Діви Марії при храмі було не тільки постійною прославою Бога й найщасливішим життям людини досконало посвяченої Богові; воно було одночасно й тим найкращим прикладом, що його людина може дати іншим людям. І ми, християни, що почитаємо Марію, як свою небесну Матір і Царицю, повинні раз-у-раз звертати увагу на цей приклад, щоб учитися від Марії побожного життя.

Передусім молодь повинна часто вдивлятися в образ Пресвятої Діви Марії, перечитувати її життя, пізнавати її великі чесноти й жити так, як Вона. Наші хлопці й дівчата будуть прикрасою нашого народу, якщо, за прикладом Марії, навчаться виконувати в усім Божу волю з любови до Бога та щоб йому в усім подобатися. На кожнім кроці треба щось добре зробити, від чогось злого здержатися. Доброю буде дійсно наша молодь, якщо в цих речах наслідуватиме Пресв. Дівицю в храмі. Нехай у нас буде така слава, що українська молодь, це — марійська молодь!

Зокрема повинні юнаки й дівчата звертати особливу увагу на те, щоб наслідувати в Пресв. Діви Марії її досконалу посвяту на службу Богові і її чистоту.

Щодо посвяти на службу Богові, то нехай з кожної нашої родини хтось стане священиком або братом-монахом чи сестрою в манастирі. Нам треба багато таких хлопців і дівчат, які посвячувалися б на службу Господеві й ревно трудилися над спасінням рідного українського народу. Релігія є найбільшим скарбом нації, тому треба конечне, щоб якнайбільше з нашої молоді ставали душпастирями і місіонарями, чи братьми-черцями і сестрами-черницями та з великою любов’ю працювали над закріпленням рідного народу в св. релігії.

Що ж до чистоти, то вона, за прикладом Пресв. Діви Марії, нехай буде найкращою відзнакою й славою нашої молоді. Щоб кожне могло сказати: Наша молодь гарна, бо вона невинна; наша молодь славна, бо вона чиста; наша молодь, це наша потіха й надія, бо всі наші хлопці й дівчата подібні своєю невинністю й чистотою до Пресв. Діви Марії в Господнім храмі.

Любіть, хлопці й дівчата, Марію, то станете її духовними дітьми, подібними серцем до своєї Пречистої Матері!

“ЖИТТЯ СВЯТИХ”, Том ІV-ий, авторства Впр. о. А. Г. Труха, ЧСВВ, позволяється видавати.
Дано в Вінніпегу, Ман., 3-го лютня, 1960.
о. Б. Слобода, ЧСВВ. Протоігумен
Дозволяється друкувати.
Торонто, 26-го лютня, 1960.
+ Ізидор — Єпископ
Друкарня ОО. Василіян — Торонто, Канада.

#Пресвята_Діва_Марія #Діва_Марія #Богородиця #Введення #Введення_в_храм_Пресвятої_Діви_Марії #календар #УГКЦ #Церква


УГКЦ Харків – Telegram
21 листопада — свято Введення у храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії У давніх Ізраїльтян був звичай посвячувати новонароджених дітей Богові. Робили це обов’язково передусім такі батьки, що по довгім вижиданні випросили собі дитину…