В Харкові, в самому центрі, є Покровський чоловічий монастир. Це пам’ятник архітектури, вважався за зразок українського барокко

В Харкові, в самому центрі, є Покровський чоловічий монастир. Це пам'ятник архітектури, вважався за зразок українського барокко

В Харкові, в самому центрі, є Покровський чоловічий монастир. Це пам'ятник архітектури, вважався за зразок українського барокко.
В радянські часи там був історичний музей, але навіть комуністи нічого не зруйнували, краса монастира не була знищена. В 90-ті, на хвилі возвертання церквам їх храмів, територію музею віддали УПЦ МП. І перше, з чого почали московські попи, це зруйнували гармонію. Московськими попами з будівель та дзвониць було зірване чорно-зелене покриття і замість них покрили позолотою. Не розуміє московитська церква, що краса не золоті, а в гармонії. Поневічений монастир не виглядає більше ніяким дивом, на нього тепер навіть дивитися не хочеться.
Вважаю, що настав час викинути московитську церкву з харківського монастира і повернути його християнам України. Хто може, донесіть цю інфу до харківської адміністрації. Приводом для цього може бути вже це поневічення куполів, яке неможливе для пам'ятників архітектури.

Микола Борисів
#Харків #війна #церква #спротив #українці #памятки